• Посилання скопійовано

Затверджено порядок витрат у держсекторі у разі непогодження річних фінансових планів

Уряд затвердив порядок здійснення витрат суб’єктами господарювання державного сектору економіки у разі незатвердження (непогодження) ними річних фінансових планів у встановленому порядку

Відповідну постанову, розроблену Мінекономрозвитку, прийнято 3 жовтня 2012 року на засіданні Кабінету Міністрів.
Основною метою документа є забезпечення ефективного управління державними фінансовими ресурсами через посилення контролю за здійсненням підприємствами державного сектору економіки окремих витрат, які безпосередньо не пов’язані з виробництвом продукції (товарів, робіт, послуг), до затвердження їх фінансових планів.
На сьогодні ситуація із затвердженням фінансових планів суб’єктів господарювання державного сектору економіки є незадовільною. Частина підприємств, порушуючи вимоги статті 75 Господарського кодексу України, здійснює господарську діяльність без їх затвердження.
Реалізація цього документа дасть можливість врегулювати питання щодо витрат такими суб’єктами господарювання шляхом встановлення обмежень стосовно здійснення низки витрат, які безпосередньо не пов’язані з виробництвом продукції, зокрема, на: капітальні інвестиції, придбання та оренду легкових автомобілів, представницькі заходи, виробництво та розповсюдження реклами, надання благодійної, спонсорської допомоги тощо.
Дія постанови поширюватиметься безпосередньо на суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що спонукає їх до підвищення якості складання фінансових планів та своєчасного подання фінансових планів на затвердження/погодження органам управління.

Джерело: Прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »