• Посилання скопійовано

Незалежна профдіяльність не виключає підприємництва

Взяття на облік самозайнятої особи здійснюється контролюючим органом не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відповідних відомостей від держреєстратора (для фізосіб - підприємців) або прийняття заяви (для осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність)

Незалежна профдіяльність не виключає підприємництва

Міндоходів повідомляє: якщо фізична особа зареєстрована як підприємець та при цьому здійснює незалежну професійну діяльність, така фізособа обліковується в органах доходів і зборів як фізособа - підприємець із ознакою того, що здійснює незалежну професійну діяльність.

У такому разі фізособа зобов'язана подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу до контролюючого органу за місцем свого постійного проживання заяву за ф. №5-ОПП з позначкою "Зміни" та копію документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності.

Тобто фізособи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, можуть зареєструватись фізособами - підприємцями за відсутності обмежень на зайняття підприємницькою діяльністю (Лист Міндоходів від 15.11.2013 р. №15455/6/99-99-18-03-02-14).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »