• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки в додатку 6 до декларації з ПДВ

Яким чином виправити помилку, допущену у додатку 6 «Довідка (Д6)» до податкової декларації з ПДВ, яка вплинула/не вплинула на числові показники податкової декларації з ПДВ?, - роз'яснює ДФС

Виправляємо помилки в додатку 6 до декларації з ПДВ

У ЗІР (категорія 101.23) ДФС зазначає, що виправлення помилок у додатку 6 «Довідка (Д6)» до податкової декларації з ПДВ (далі – декларація) проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, до якого додається додаток 6 до декларації з відміткою «уточнюючий». 

У додатку 6 помилки виправляються методом «сторно», а саме одним рядком помилковий запис вказується зі знаком «-» та вказується правильний запис.

Якщо помилка вплинула на числові показники декларації, при заповненні уточнюючого розрахунку у графі 4 відображаються всі заповнені показники декларації, яка уточнюється, у графі 5 – всі показники декларації з урахуванням виправлених помилок, в графі 6 відображається сума помилки (абсолютне значення) з відповідним знаком (+/-). 

У разі якщо абсолютне значення дорівнює нулю, то така графа відповідного рядка не заповнюється.

Див. аналітикуОновлені рядок 5 та додаток 6 декларації з ПДВ

Див. також:

Виправляємо помилки в додатку 5 до податкової декларації з ПДВ 

Заповнюємо додаток 2 до декларації з ПДВ

Заповнюємо додаток 8 до декларації з ПДВ

Заповнюємо уточнюючий розрахунок до декларації з ПДВ у разі виправлення самостійно виявлених помилок

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »