• Посилання скопійовано

Яким має бути податковий борг для вручення податкової вимоги

Податківці нагадали, що величину боргу для вручення податкової вимоги збільшено. Податкова вимога надсилається тепер тільки при сумі податкового боргу 1020 грн і більше

Яким має бути податковий борг для вручення податкової вимоги

ДФС наголошує, що відповідно до п. 59.1 ст.59 Податкового кодексу України, коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Податкова вимога може надсилатися (вручатися) контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків.

Податкова вимога не надсилається (не вручається), якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує шістдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 1020 грн). У разі збільшення загальної суми податкового боргу до розміру, що перевищує шістдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, контролюючий орган надсилає (вручає) податкову вимогу такому платнику податків.

При цьому ДФС нагадує, що раніше податкова вимога надсилалася, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищувала двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »