• Посилання скопійовано

Дооцінка основних засобів може включатися до первісної вартості та підлягати податковій амортизації

Податківці роз'яснили, що lооцінка основних засобів може включатися до вартості основних засобів та амортизуватися для цілей податкового обліку

Дооцінка основних засобів може включатися до первісної вартості та підлягати податковій амортизації

У листі від 04.12.2015 р. №26508/10/28-10-06-11 податківці зазначили, що  фінансовий результат до оподаткування на суму дооцінок не збільшується у випадку, якщо у попередніх звітних періодах уцінка не проводилась.

Амортизації переоцінених основних засобів, відповідно до ст. 138 ПКУ не містить вимог щодо додаткових коригувань, які призведуть до перегляду та зменшення нарахованої амортизації, у зв’язку з тим, що вартість основних засобів перецінилась.

Дооцінка основних засобів може включатися до вартості основних засобів та амортизуватися для цілей податкового обліку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»