• Посилання скопійовано

ДПС попереджає юросіб та фізосіб про необхідність реєстрації підприємницької діяльності

ДПС нагадала платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у разі здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг)

ДПС попереджає юросіб та фізосіб про необхідність реєстрації  підприємницької діяльності

Державна податкова служба України нагадує платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у разі здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг).

Державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності та запорука законності її ведення.

На сьогодні соціальні мережі Facebook та Instagram стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг.

При цьому значна кількість таких продавців нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

Варто зазначити, що ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації, зокрема, через соціальні мережі Instagram, Facebook тощо. Кожен такий випадок досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у разі підтвердження – вживаються заходи відповідного реагування.

Водночас нагадуємо, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання ст. 164 КУпАП передбачено штраф до 85 тисяч гривень із конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»