• Посилання скопійовано

Автоматичне закриття ФОПа через «Дію»: розпочалося бета-тестування послуги

Незабаром на порталі «Дія» з'явиться можливість закрити ФОПа у кілька кліків. Послуга буде автоматичною, тож закрити бізнес можна буде всього за 1 секунду

Автоматичне закриття ФОПа через «Дію»: розпочалося бета-тестування послуги

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що незабаром на порталі Дія можна буде закрити ФОПа у кілька кліків. Послуга є автоматичною, тож закрити бізнес можна буде всього за 1 секунду. Долучитися до бета-тесту можна за посиланням

Послуга є актуальною для людей, які, наприклад, хочуть змінити форму власності бізнесу чи припинити підприємницьку діяльність. 

Більше не потрібно заповнювати заяву вручну, а потім чекати, коли її опрацює реєстратор. Усі дані автоматично підтягнуться з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Це мінімізує людський фактор й унеможливить помилки в заяві. Вам потрібно лише перевірити інформацію та засвідчити її електронним підписом. 

Після цього дані про закриття ФОПа автоматично надійдуть у ЄДР до податкової за місцем реєстрації. І все – ФОПа закрито. 

Долучитися до тестування можуть фізичні особи - підприємці, які мають РНОКПП або використовують паспортні дані замість картки платника податків. 

Реєструйтеся на бета-тест за посиланням

Нагадуємо: на порталі Дія вже доступний революційний сервіс – найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Зробити це можна автоматично, менш ніж за 2 секунди. 

Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції України за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»