• Посилання скопійовано

Підписання первинних документів бюджетниками: роз'яснює Мінфін

Бюджетне підприємство може самостійно визначати права працівників на підписання бухгалтерських документів

Підписання первинних документів бюджетниками: роз'яснює Мінфін

Фахівці Мінфіну у листі від 14.09.2016 р. №31-11420-07-10/26261 нагадує, що питання організації бухобліку на підприємстві належать до компетенції його власника (власників) або уповноваженого органу (посадової особи), який здійснює керівництво підприємством та несе відповідальність за організацію бухобліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах.

Первинні документи повинні мати:

  • особистий підпис,
  • аналог власноручного підпису
  • або підпис, прирівняний до власноручного підпису відповідно,
  • або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Мінфін зауважує, що бюджетне підприємство самостійно визначає права працівників на підписання бухгалтерських документів.

При цьому керівник підприємства має затвердити перелік осіб, які мають право давати дозвіл (підписувати первинні документи) на здійснення господарської операції, пов'язаної з відпуском (витрачанням) грошових коштів і документів, товарно-матеріальних цінностей, нематеріальних активів та іншого майна.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»