• Посилання скопійовано

Держслужбовці замість декларації подають додаток 7

Чи потрібно держслужбовцю, який не мав додаткових доходів (крім заробітної плати за місцем основної роботи — державної служби) подавати податкову декларацію (додаток №7)?

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2011 р. №1395 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27.12.2011 р. за №1532/20270 зі змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 3 лютого 2012 року №84, Декларація про майновий стан і доходи складається з восьми розділів та семи додатків до декларації, які містять розрахунки окремих видів доходів (витрат).

Додатки до декларації (крім додатка 7 до декларації) є складовою частиною декларації і без декларації не дійсні. Додатки до декларації (крім додатка 7 до декларації) заповнюються та подаються виключно за наявності доходів (витрат), розрахунок яких міститься у цих додатках.

Додаток 7 до декларації заповнюють та подають лише держслужбовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, особи, які претендують на зайняття посад держслужбовця або в органах місцевого самоврядування; судді, кандидати на обрання суддею, народні депутати України, кандидати на пост Президента України, кандидати у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови. При цьому зазначені особи, заповнюють та подають лише додаток 7 до декларації без заповнення і подання декларації та додатків 1 — 6 до неї.

У разі якщо обов’язок щодо подання декларації для таких осіб встановлено розділом IV Кодексу, такі особи також заповнюють і подають декларацію та відповідні додатки до неї.

У декларації та додатках до неї зазначаються всі передбачені у ній відомості (показники), крім випадків, прямо визначених у декларації та/або додатках до неї. Якщо будь-який рядок декларації та/або додатка до неї не заповнюється через відсутність інформації (операції, суми), то такий рядок прокреслюється.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»