• Посилання скопійовано

ДПСУ не адмініструє подання декларацій держслужбовців

Я — держслужбовець. Чи повинна я декларувати проценти, нараховані на зарплатну картку, матеріальну допомогу від профспілки, грошові заощадження, поміщені у період до 2 січня 1992 року до установ Ощадного банку СРСР? Що відноситься до «утримання майна...»? Наприклад, оплата електроенергії, водопостачання, водовідведення — це утримання майна?

Державна податкова служба адмініструє подання декларації про майновий стан і доходи, отримані громадянами, форму якої затверджено наказом Мінфіну України від 07.11.2011 р. №1395, у редакції наказу Мінфіну України від 03.02.2012 р. №84.

Відповідно до статті 13 Закону України від 16.12.93 р. №3723-XII «Про державну службу», зі змінами та доповненнями, у декларації про майновий стан і доходи (податковій декларації) зазначаються відомості про доходи та зобов’язання фінансового характеру, у т. ч. за кордоном, а також у додатку до податкової декларації зазначаються відомості стосовно членів сім’ї. Особа, яка претендує на обіймання посади державного службовця першої та другої категорій, передбачених статтею 25 цього Закону, повинна зазначити в податковій декларації також відомості про належні їй та членам її сім’ї нерухоме та цінне рухоме майно, вклади в банках і цінні папери. Декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) держслужбовцем подається щороку органу ДПС за своєю податковою адресою до 1 травня.

Щодо подання декларації відповідно до Закону України від 07.04.2011 р. №3206-VI «Про засади запобігання і протидії корупції», то ДПС не адмініструє подання цієї декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

За матеріалами веб-конференції заступника голови ДПС у Київській обл. В. Пєхової

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»