• Посилання скопійовано

Припинення підприємницької діяльності "загальносистемником": як подати звіт та сплатити ЄСВ?

Як подати звіт з ЄСВ (додаток Д5) та коли сплатити ЄСВ підприємцю на загальній системі оподаткування, який припиняє діяльність? Розповідають податківці

 

ФОП на загальній системі оподаткування припиняє діяльність

Запис про припинення підприємницької діяльності в держреєстр внесено у грудні 2016 р.

Запис про припинення підприємницької діяльності в держреєстр внесено у січні 2017 р.

Подається звіт за формою № Д5 із зазначенням типу форми «ліквідаційна» за 2016 р. з 01.01.2016 р. до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності.

Подається звіт за формою № Д5 із зазначенням типу форми «звітна» за 2016 р. (останній день подання — 09.02.2017 р.).


Подається звіт за формою № Д5 із зазначенням типу форми «ліквідаційна» за 2017 р. з 01.01.2017 р. до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності.

Сплачується ЄСВ, якщо у 2016 р. був дохід (прибуток), у день подання звіту за формою № Д5 із зазначенням типу форми «ліквідаційна».

Сплачується ЄСВ за 2016 р. (останній день сплати — 09.02.2017 р.) у разі якщо був дохід (прибуток).

Сплачується ЄСВ за січень 2017 р. із суми доходу (прибутку), який оподатковується ПДФО, але не менше за мінімальний страховий внесок — 704 грн у день подання звіту за формою № Д5 із зазначенням типу форми «ліквідаційна».

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»