• Посилання скопійовано

Строки подання авансового звіту за використаною корпоративною карткою

Роботодавці часто оформлюють на працівників корпоративні картки. Такі карточки використовуються для забезпечення працівників коштами під час відрядження або для сплати за товари, роботи, послуги у інтересах роботодавця. Але використання таких корпоративних карток має спеціальні строки звітування. Про це розповідають податківці у своєму листі

Строки подання авансового звіту за використаною корпоративною карткою

ДФСУ у листі  від 03.01.2018 р. №14/5/99-99-13-02-03-16/ІПК нагадує наступне. 

Форма Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, та Порядок його складання затверджено наказом Мінфіну від 28.09.2015 р. №841.

Відповідно до пп. 170.9.2 ПКУ Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подається роботодавці до закінчення п'ятого банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку:

  • завершує відрядження;
  • завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок особи, що видала кошти під звіт.

Це, так би мовити, базовий строк звітування за витраченими підзвітними коштами.

Але для відряджень і якщо оплата за товари, роботи, послуги здійснюється за допомогою платіжних карток (зокрема, і корпоративних карток), або за допомогою корпоративної картки працівник отримав в банкоматі готівку, діють спеціальні строки звітування. 

Згідно з пп. 170.9.3 ПКУ

  • у разі якщо під час службових відряджень відряджена особа - платник податку отримав готівку із застосуванням платіжних карток, він подає звіт про використання виданих на відрядження коштів і повертає суму надміру витрачених коштів до закінчення третього банківського дня після завершення відрядження;
  • у разі якщо під час службових відряджень відряджена особа - платник податку застосував платіжні картки для проведення розрахунків у безготівковій формі, а строк подання платником податку звіту про використання виданих на відрядження коштів не перевищує 10 банківських днів, за наявності поважних причин роботодавець (самозайнята особа) може його продовжити до 20 банківських днів (до з'ясування питання у разі виявлення розбіжностей між відповідними звітними документами).

Отже, ДФСУ наголошує: якщо під час відрядження фізична особа (працівник) застосовувала корпоративну платіжну картку як для отримання готівки так і для проведення розрахунків у безготівковій формі, то з метою дотримання норм Кодексу такий працівник подає відповідні звіти про використання виданих на відрядження коштів у терміни, визначені пп. "а" та "б" пп. 170.9.3 ПКУ.

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»