• Посилання скопійовано

Пільгова ставка ЄСВ для осіб з інвалідністю: з якого часу відображаємо окремо у звіті з ЄСВ за ставкою 22%?

Податківці роз'яснили, що обов’язок із відображення таких сум у звіті з ЄСВ настане після приведення Порядку № 435 у відповідність до норм Закону про ЄСВ

Пільгова ставка ЄСВ для осіб з інвалідністю:  з якого часу відображаємо окремо у звіті з ЄСВ за ставкою 22%?

ДФСУ у листі від 17.01.2018 р. № 1431/7/99-99-13-02-01-17 нагадала про основні зміни, які відбулися з 1 січня 2018 року в частині єдиного соціального внеску. Докладно про них ми розповідали в аналітиці тут, а податківці ось тут.

Окремо свою увагу вони звернули на питання відображення роботодавцями у 2018 році у звітності з ЄСВ нарахувань єдиного соцвнеску на заробітну плату (дохід) особам з інвалідністю

У листі зазначено, що роботодавець буде нараховувати єдиний соцвнесок на заробітну плату осіб з інвалідністю за ставками, визначеними частинами тринадцятою (8,41%) та чотирнадцятою (5,3 та 5,5%) статті 8 Закону №2464, а для визначення недоотриманої Пенсійним фондом суми коштів роботодавець має відобразити у звітності з ЄСВ такі нарахування в окремому розділі, розраховані за ставкою 22%.  

Обов’язок щодо відображення таких сум у звіті з ЄСВ настане у платника єдиного внеску після приведення Порядку №435 (який є підзаконним нормативно-правовим актом) у відповідність до норм Закону № 2464.

Нагадаємо, що ще наприкінці минулого року Пенсійний фонд оприлюднив проект Порядку розрахунку недоотриманої Пенсійним фондом України суми коштів від застосування пільгового розміру єдиного внеску. У проекті йдеться й про новий обов'язок роботодавців зазначати у звіті з ЄСВ розмір ЄСВ за ставкою 22% на зарплату працівників - осіб з інвалідністю, на яку нараховується пільговий розмір ЄСВ. Але у Порядок 435 та форму звіту з ЄСВ змін цим проектом не передбачено. Тож, як виконувати цей обов'язок наразі не відомо.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»