• Посилання скопійовано

Граничний термін для подання річної декларації з прибутку для "квартальників" — 1 березня: офіційно від ДФСУ

Згідно з листом ДФСУ від 31.01.2018 р. № 2834/7/99-99-15-02-01-17, для декларації з податку на прибуток за рік визначено єдиний строк її подання – 1 березня 2018 року (незалежно від базового періоду складання декларації – квартал або рік)

Граничний термін для подання річної декларації з прибутку для "квартальників" — 1 березня: офіційно від ДФСУ

Нагадуємо, що нещодавно ДФС в Одеській області наголошувала, що для платників податку на прибуток, які подають декларацію наростаючим підсумком раз на рік, встановлено строк її подання – 60 календарних днів. У своєму роз’ясненні вони зробили чіткий висновок: «Для всіх платників граничний строк подання декларації з податку на прибуток підприємств  - 1 березня 2018 року»

На сьогодні головний податковий орган роз’яснення з цього питання так і не надав.

Але на офіційному сайті ДФСУ вже розміщено податковий календар на лютий 2018 року

У переліку декларацій для подання 9 лютого відсутня декларація з податку на прибуток за ІV квартал 2017 року. Тому можна зробити висновок, що ДФС погодилася, що нові норми п. 49.18 ПКУ впливають на звітування з податку на прибуток за 2017 рік.

Таким чином, усім платникам (в тому числі "квартальникам") можна буде звітувати до 1 березня 2018 року включно без наслідків. 

Відповідно сплатити задекларований податок на прибуток потрібно буде до 9 березня включно (граничним строком сплати є 11 березня, але це вихідний день). 

Про правила сплати податку читайте тут, а з роз'ясненням ДФС можна ознайомитися тут

***

UPD 31.01.2018 17:00

Нарешті маємо офіційний лист від ДФСУ, яким закрите питання щодо граничного строку подання декларації з податку на прибуток для "квартальників".

Так, у листі від 31.01.2018 р. № 2834/7/99-99-15-02-01-17 зазначено, що для податкової декларації з податку на прибуток підприємств за звітний (податковий) рік визначено єдиний строк її подання – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, незалежно від базового звітного (податкового) періоду складання декларації – квартал або рік

Положення  пп. 49.18.6  та п. 49.19 ПКУ застосовуються для подання декларації з податку на прибуток підприємств за звітний (податковий) 2017 рік, граничним строком подання якої є 1 березня 2018 року. 

Також податківці звертають увагу, що зміна строку подання річної податкової декларації з податку на прибуток підприємств впливає також на строк подання розрахунку частини чистого прибутку (доходу). Про подання розрахунку читайте тут>> 

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»