• Посилання скопійовано

Хто з платників податків має відзвітувати з ТЦУ за 2018 рік? – нагадування від ДФС

При звітуванні за 2018 рік визнаються контрольованими госпоперації, здійснені між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні

Хто з платників податків має відзвітувати з ТЦУ за 2018 рік? – нагадування від ДФС

Офіс великих платників податків ДФСУ нагадує, що наближається кампанія звітування про контрольовані операції з трансфертного ціноутворення за 2018 рік. Є й нововведення: визнаються контрольованими господарські операції, здійснені між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні.

Отже, шановні платники, нагадуюємо про всі деталі.

Під контроль ТЦ підпадають постійні представництва, які відповідають пп. 14.1.193 ПКУ та зареєстровані в контролюючому органі як платники податків на прибуток. Наголошу, що правила трансфертного ціноутворення не стосуються некомерційних представництв, які ведуть допоміжну або підготовчу діяльність та представництв, які взагалі не ведуть господарської діяльності.

Підкреслю, що дана норма, введена Законом України від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», почала діяти з початку поточного року та стосується операцій, здійснених минулоріч.

У зв’язку зі змінами в ТЦ, операції (всі види операцій, договорів або домовленостей, документально підтверджених або непідтверджених, що можуть впливати на об'єкт оподаткування податком на прибуток постійного представництва), котрі відбуваються між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні, відносяться до господарських операцій для цілей трансфертного ціноутворення.

Такі операції між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні визнаються контрольованими лише за умови, якщо їх обсяг, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 10 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.

Для решти контрольованих операцій вартісні критерії на 2018 рік залишаються незмінними – 10 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків), за умови, що річний дохід платника податків за рік перевищує 150 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків).

На завершення наголошу: платники податків, зокрема, постійні представництва, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, мають подати звіт про контрольовані операції центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, до 1 жовтня цього року – засобами електронного зв'язку в електронній формі.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»