• Посилання скопійовано

Список професій, за якими жінки мають стати на військовий облік, планують скоротити

Народний депутат від «Слуги народу» Юлія Гришина заявила, що список професій, за якими жінок братимуть на військовий облік, скоротять. Ані міністр оборони Олексій Рєзніков, ані голова Комітету ВР Олександр Завітневич цю інформацію не прокоментували

Список професій, за якими жінки мають стати на військовий облік, планують скоротити

Нагадаємо, що 17 грудня 2021 року набрав чинності Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних.  Перелік затверджений наказом Міноборони від 11.10.2021 р. №313 (опублікований в «Офіційному віснику України», 2021, №96 від 17.12.2021). Докладно про це ми писали тут.

Народний депутат від "Слуги народу" Юлія Гришина заявила, що список професій, за якими жінок братимуть на військовий облік, скоротять. Про це вона написала у своєму Телеграм-каналі:

"Список спеціальностей, за яким жінки беруться на військовий облік, буде скорочено. Про це тільки-но дізналася від голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки після його розмови з міністром оборони".

Водночас наразі ані міністр оборони Олексій Рєзніков, ані голова Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич цю інформацію не коментували.

Та й сьогодні пройшов прес-брифінг ЗСУ, на якому також про це не йшла мова.

Нагадаємо, що за його результатами, зокрема:

  1. До кінця 2022 року не штрафуватимуть жінок, якщо вони не стануть на військовий облік;
  2. Також адміністративна відповідальність не загрожує керівникам підприємств, де вони працюють;
  3. Для постановки на облік жінки мають відвідати центр комплектування за місцем своєї реєстрації. На рахунок того, чи є спеціальність у переліку та чи потрібно ставити на облік слід дивитися на сайтах центрів комплектування.

***

Читайте також:

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»