• Посилання скопійовано

Як заповнити таблицю 2 додатка 5 декларації з ПДВ?

Податківці навели порядок заповнення таблиці 2 додатка 6 до декларації з ПДВ

Як заповнити таблицю 2 додатка 5 декларації з ПДВ?

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що відповідно до п. 3 розд. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за №159/28289 із змінами і доповненнями, перерахунок частки використання товарів/послуг в оподатковуваних операціях виходячи з фактичних обсягів проведених протягом року оподатковуваних та неоподатковуваних операцій (далі – Перерахунок) здійснюється у порядку та за формою згідно з таблицею 2 «Перерахунок частки використання товарів/послуг та необоротних активів в оподатковуваних операціях» (далі – Таблиця 2) додатка 6 до податкової декларації з ПДВ (далі – додаток 6 (Д6)).

Перерахунок здійснюється за підсумками поточного календарного року, і результати відображаються у рядках 4.1 (4.1.1), 4.2 (4.2.1) та/або 4.3 (4.3.1) податкової декларації з ПДВ (далі – Декларація) за останній податковий період року (у разі анулювання реєстрації платника податку – у Декларації за останній податковий період, коли відбулося таке анулювання).

Відповідно до встановленої форми таблиці 2 додатка 6:

у графах 2 і 3 Таблиці 2 (Д6) відображаються обов’язкові реквізити зведеної податкової накладної (дата складання – графа 2, реєстраційний номер – графа 3), складеної відповідно до п. 199.1 ПКУ та зареєстрованої в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

Незалежно від дати реєстрації в ЄРПН зведена податкова накладна, складена відповідно до п. 199.1 ПКУ, підлягає відображенню в рядках 4.1 та/або 4.2, 4.3 (залежно від застосованої ставки податку: основна, 7% чи 14%) Декларації того звітного (податкового) періоду, за результатами якого вона складена;

у графах 4 і 5 відображаються обов’язкові реквізити розрахунку коригування до податкової накладної, складеної відповідно до п. 199.1 ПКУ та зареєстрованої в ЄРПН.

Розрахунки коригування, складені в зв’язку з Перерахунком до зведених податкових накладних, складених відповідно до п. 199.1 ПКУ, підлягають відображенню в Таблиці 2 (Д6) за останній звітний (податковий) період року (у разі анулювання реєстрації платника ПДВ, у тому числі за рішенням суду – у звітному (податковому) періоді, у якому відбулося таке анулювання) незалежно від факту їх реєстрації в ЄРПН чи дати такої реєстрації;

у графі 6 Таблиці 2 (Д6) відображаються обсяги постачання, що підлягають коригуванню за основною ставкою.

Значення кожного з рядків графи 6 Таблиці 2 (Д6) дорівнює значенню рядка V «Усього підлягають коригуванню обсяги постачання без урахування податку на додану вартість, що оподатковуються за основною ставкою (+) (-) (код ставки 20)» розділу А відповідного розрахунку коригування;

у графі 7 Таблиці 2 (Д6) відображаються обсяги постачання, що підлягають коригуванню за ставкою 7%.

Значення кожного з рядків графи 7 Таблиці 2 (Д6) дорівнює значенню рядка VI «Усього підлягають коригуванню обсяги постачання без урахування податку на додану вартість, що оподатковуються за ставкою 7% (+) (-) (код ставки 7)» розділу А відповідного розрахунку коригування;

у графі 8 Таблиці 2 (Д6) відображаються обсяги постачання, що підлягають коригуванню за ставкою 14%.

Значення кожного з рядків графи 8 Таблиці 2 (Д6) дорівнює значенню рядка VII «Усього підлягають коригуванню обсяги постачання без урахування податку на додану вартість, що оподатковуються за ставкою 14% (+) (-) (код ставки 14)» розділу А відповідного розрахунку коригування;

у графі 9 Таблиці 2 (Д6) відображається сума податку, яка збільшує або зменшує (-) суму податкових зобов’язань за основною ставкою.

Значення кожного з рядків графи 9 Таблиці 2 (Д6) дорівнює значенню рядка II «сума коригування податкового зобов’язання та податкового кредиту за основною ставкою (+) (-)» розділу А відповідного розрахунку коригування;

у графі 10 Таблиці 2 (Д6) відображається сума податку, яка збільшує або зменшує (-) суму податкових зобов’язань за ставкою 7%.

Значення кожного з рядків графи 10 Таблиці 2 (Д6) дорівнює значенню рядка III «сума коригування податкового зобов’язання та податкового кредиту за ставкою 7% (+) (-)» розділу А відповідного розрахунку коригування;

у графі 11 Таблиці 2 (Д6) відображається сума податку, яка збільшує або зменшує (-) суму податкових зобов’язань за ставкою 14%.

Значення кожного з рядків графи 11 Таблиці 2 (Д6) дорівнює значенню рядка IV «сума коригування податкового зобов’язання та податкового кредиту за ставкою 14% (+) (-)» розділу А відповідного розрахунку коригування.

Значення граф 6 та 9 рядка «Всього» Таблиці 2 (Д6) переносяться до рядка 4.1 (4.1.1) Декларації (колонка А та колонка Б відповідно) за останній звітний (податковий) період року (у разі анулювання реєстрації платника податку на додану вартість, у тому числі за рішенням суду – у звітному (податковому) періоді, у якому відбулося таке анулювання).

Значення граф 7 та 10 рядка «Всього» Таблиці 2 (Д6) переносяться до рядка 4.2 (4.2.1) Декларації (колонка А та колонка Б відповідно) за останній звітний (податковий) період року (у разі анулювання реєстрації платника податку на додану вартість, у тому числі за рішенням суду – у звітному (податковому) періоді, у якому відбулося таке анулювання).

Значення граф 8 та 11 рядка «Всього» Таблиці 2 (Д6) переносяться до рядка 4.3 (4.3.1) Декларації (колонка А та колонка Б відповідно) за останній звітний (податковий) період року (у разі анулювання реєстрації платника податку на додану вартість, у тому числі за рішенням суду – у звітному (податковому) періоді, у якому відбулося таке анулювання).

***

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»