• Посилання скопійовано

Звітувати за 2021 рік про працевлаштування осіб з інвалідністю слід за новою формою

Мінсоцполітики затвердило зміни до форми №10-ПОІ та Порядку її заповнення. Нова форма почала діяти з 1 лютого 2022 року. Але зміст форми не змінився

Звітувати за 2021 рік про працевлаштування осіб з інвалідністю слід за новою формою

Нагадаємо, що відповідно до статті 19 Закону №875 підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичні особи, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, реєструються у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю  за своїм місцезнаходженням і щороку подають цим відділенням звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.

Форму звітності  подають не пізніше ніж 1 березня року, наступного за звітним - відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за своїм місцезнаходженням.

Зауважимо, що ще наприкінці 2020 року Мінсоцполітики вже оновлювало форму для звітування ф. №10-ПОІ. Її потрібно було використовувати при поданні звіту за 2020 рік. Про це ми писали тут та тут.

 

Що змінилося? 

Мінсоцполітики наказом від 13.10.2021 р. №589 (зареєстрований в Мін'юсті 18.01.2022 р.) затвердило зміни до Наказу №591 щодо цієї форми звіту та Порядку її заповнення. 

Зокрема, така потреба виникла з метою приведення назви Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до чинного законодавства.  Відповідні зміни  внесені й до форми №10-ПОІ (річна). При цьому зміст форми №10-ПОІ не змінився. 

 

Набрання чинності

Наказ №589 набрав чинності з 1 лютого 2022 року через офіційне опублікування в "Офіційному віснику" №9 від 01.02.2022 р. Тож саме оновлену форму роботодавцям треба використовувати для звітування за 2021 рік.  Хоча Фонд поки що не надавав роз'яснення з цього питання.

Крім того, Наказом №589 внесено зміни й до заяви про реєстрацію роботодавця у відділенні Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

***

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»