• Посилання скопійовано

Нюанси заповнення додатка Ф4 до декларації про майновий стан

Додаток Ф4 до декларації заповнюється платником податків, який отримував доходи від операцій з продажу, міни об'єктів нерухомості, здійснених протягом звітного року

Нюанси заповнення додатка Ф4 до декларації про майновий стан

ДПС в Одеській області нагадує, що Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджено наказом Мінфіну від 02.10.2015 №859 (у редакції наказу Мінфіну від 17.05.2022 №143), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2015 р. №1298/27743.

Додаток Ф4 до декларації «Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна» заповнюється платником податків, який отримував доходи від операцій з продажу, міни об'єктів нерухомості, здійснених протягом звітного (податкового) року у порядку, встановленому ст. 172 ПКУ, та при отриманні доходів від операцій з продажу або обміну об'єктів рухомого майна - у порядку, встановленому ст. 173 ПКУ.

При цьому якщо платник податку скористався правом на зарахування витрат, відповідно до п. 172.2 ПКУ, він зобов'язаний задекларувати доходи від усіх операцій з продажу, міни об'єктів нерухомості, здійснених протягом звітного (податкового) року, в тому числі і якщо стороною договору купівлі-продажу, міни об'єкта нерухомого майна є юридична особа чи самозайнята особа. У такому випадку разом із декларацією платник податків надає копії документів, що підтверджують зазначені понесені витрати на придбання об'єкта нерухомості.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»