• Посилання скопійовано

З 3 жовтня діє Методологія визначення юрособою кінцевих бенефіціарів

Уряд з НБУ затвердили постанову щодо методології визначення юридичною особою кінцевого бенефіціара. Нею також встановлено нюанси проведення моніторингу та актуалізації інформації про КБВ. Постанова №1011 почала діяти з 3 жовтня

З 3 жовтня діє Методологія визначення юрособою кінцевих бенефіціарів

19 вересня Уряд спільно з НБУ затвердив Постанову №1011 «Про затвердження Методології визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника». Підкреслимо, що ця методологія стосується всіх юросіб, тож її потрібно буде дотримуватися, щоб не наражатися на штрафи щодо даних про бенефіціарів. Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

З текстом Постанови №1011 можна ознайомитися тут. Її було опубліковано в "Урядовому курʼєрі" 3 жовтня. Відповідно методологія почала працювати з 3 жовтня. Ми вже розкривали деталі самої методології під час появи проєкту. Коротко про неї розповідаємо далі. 

Детальний аналіз її застосування ми навели в окремому матеріалі ось тут.

 

Мета створення методології

Цю методологію впроваджують з метою створення ефективної системи у сфері розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників, удосконалення процесу визначення юридичними особами кінцевих бенефіціарних власників. 

Також постановою визначено методи, способи, шляхи з’ясування інформації на наявність ознак вирішального впливу на діяльність юридичної особи, принципи процесу визначення юридичною особою КБВ, проведення моніторингу та актуалізації (оновлення) інформації про КБВ. 

Крім того, нормами постанови передбачено особливості визначення КБВ для неприбуткових організацій, інститутів спільного інвестування – корпоративного, пайового інвестиційного та недержавного пенсійного фонду, партнерства, створеного відповідно до законодавства іноземної юрисдикції на підставі або відповідно до договору для ведення діяльності з метою отримання прибутку або досягнення іншої спільної мети, повного та командитного товариства.

Як потрібно буде визначати бенефіціарів за методологією, ми докладно розповідали на підставі проєкту тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»