• Посилання скопійовано

Увага! Мінфін чекає на звітування суб’єктів первинного фінмоніторингу за 2023 рік

До 11 січня включно за 2023 рік слід відзвітувати таким суб’єктам первинного фінмоніторингу: гральному бізнесу, аудиторам, бухгалтерам, податковим консультантам та рієлторам

Увага! Мінфін чекає на звітування суб’єктів первинного фінмоніторингу за 2023 рік

Мінфін нагадує про необхідність подання звітності за 2023 рік суб’єктам первинного фінансового моніторингу (СПФМ) – казино, букмекерам, залам гральних автоматів, онлайн покер румам, операторам лотерей, аудиторам, бухгалтерам, податковим консультантам, рієлторам, а також торговцям мистецтвом, дорогоцінним камінням і металами.

Відповідно до законодавства державне регулювання і нагляд у сфері боротьби з відмиванням «брудних» коштів та фінансуванням тероризму щодо зазначених вище СПФМ здійснює Міністерство фінансів України.

Інформація у звіті відображає, зокрема, такі показники:

  • загальну кількість клієнтів СПФМ (у розрізі рівня ризику ділових відносин, фактів їх належності до публічних діячів чи членів сімей таких діячів);
  • кількість та загальний обсяг фінансових операцій (послуг), здійснених (наданих) СПФМ;
  • загальну кількість та обсяг фінансових операцій, за якими було відмовлено СПФМ.

Звіти необхідно надіслати до Мінфіну до 11 січня 2024 року, відповідно до наказу, норми якого запрацювали 19 січня 2023 року.

Звертаємо увагу на відповідальність за неналежне виконання вимог  законодавства у сфері фінансового моніторингу та неподання достовірної інформації Мінфіну у встановлені строки.

Детальні інструкції щодо заповнення та подання звітності були завчасно надіслані до СПФМ, органів професійного самоврядування, а також розміщено за посиланням.

 

Від редакції: Про те, що буде за неподання звіту, та про те, як його заповнювати, - ми розповімо в окремій аналітиці.

***

Читайте такожПерше звітування суб’єктів первинного фінмоніторингу за 2023 рік: поради Мінфіну

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»