• Посилання скопійовано

Хмарні сервіси: переваги для бізнесу

Раніше для роботи з великими обсягами інформаціями потрібна була потужна комп’ютерна техніка. Її регулярно необхідно було оновлювати, тримати штат спеціалістів, які б стежили за працездатністю електроніки

Хмарні сервіси: переваги для бізнесу

Зараз набагато зручніше використовувати хмарні сервіси. Зберігання баз даних чи іншої важливої інформації у такий спосіб у рази зручніше за використання власної техніки.

 

Що таке хмара простими словами

На відміну від комп’ютерного заліза, яке потребує чимало місця, віртуальна інфраструктура знаходиться в дата-офісі компанії, яка надає такі послуги. Провайдер стежить за працездатністю всієї системи, підтримує та обслуговує обладнання. Користувач послуги має цілодобовий доступ до власних даних.

Одна з головних особливостей хмарного сервісу – оплата за послуги, якими користуєшся. Наприклад, можна збільшувати чи зменшувати потужність обладнання за необхідності, тим самим економлячи власні кошти. Звісно, чим вищі можливості, тим вища оплата.

 

Чому хмарні сервіси вибираються все частіше

Дехто може сказати, що простіше зберігати дані у власному офісі. Можливо, в попередні роки так і було, але в епоху цифрових технологій варто вибрати саме хмару. Адже при використанні локальної інфраструктури доведеться витрачати кошти на:

  • утримання IT-фахівців, які обслуговуватимуть обладнання;
  • навчання персоналу;
  • підтримку працездатності системи;
  • оновлення заліза;
  • оренду додаткового приміщення для встановлення апаратури;
  • наявність резервних джерел електроенергії;  
  • інформаційну та фізичну безпеку тощо.

Підключення та налаштування заліза, його модернізація потребують коштів та часу. Набагато зручніше користуватися послугами хмарного провайдера, який виконує всі ці функції.

Крім того, у користувачів є можливість доступу до даних з будь-якої точки планети. Причому тип пристрою не впливає на наявність доступу. Тобто використати хмару можна з ПК чи смартфона. Таким чином, використання сучасних можливостей та технологій – відповідальний крок вперед, який надає чимало переваг для бізнесу.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»