• Посилання скопійовано

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 21-26 березня

Нова форма податкової накладної з 1 квітня і зразки її заповнення; нові консультації від Держпраці і фахівців редакції; ДФС припиняє реєструвати податкові накладні, які реєструються з російських поштових систем, а ще — новий сучасний спосіб вивчити англійську.

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 21-26 березня

Не пропустіть! З 1 квітня — нова форма податкової накладної. Вже з найближчої п`ятниці слід буде використовувати нову форму податкової накладної, затверджену Наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. №1307. Як змінилася форма ПН ми докладно писали в аналітичному матеріалі ще у лютому. А минулого тижня нові правила реєстрації податкових накладних роз'яснили податківці: з 01.04.2016 податкові накладні та/або розрахунки коригування підлягають реєстрації в ЄРПН за новою формою незалежно від дати їх складання: до чи після 1 квітня (за умови дотримання інших вимог щодо реєстрації).

Можна скільки завгодно розповідати, як заповнювати податкову накладну, наводити порівняльні таблиці та цитувати норми ПКУ. Проте для кожного бухгалтера важливо розглянути різні варіанти заповнення на прикладах, а також побачити різні зразки заповнення ПН. Все це вже зробили фахівці редакції, і ви можете завантажити ці приклади звідси. А рекомендаціі розробників «M.E.Doc» — як заповнити нову форму податкової накладної та розрахунки коригування в їх програмі — читайте ось тут.

Цього тижня наш головний ньюсмейкер — Держпраці. Фахівці відомства з Херсонської області нагадали, за які порушення трудового законодавства до підприємств застосовуються фінансові санкції (це, наприклад, 41340 грн за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору). Держпраці в Івано-Франківській області — про те, що ведення табеля обліку робочого часу є обов'язковим (в тому числі і для підприємств з невеликою чисельністю працівників). Їх колеги з Кіровоградській області описали порядок надання відпусток (щорічна основна, додаткова та відпустка без збереження заробітної плати), а ось тут Держпраці розглянуло питання, чи можливе надання щорiчної вiдпустки по одному дню та як це має оформлюватися.

Нові консультації від «Дебету-Кредиту». Як встановлюються строки виплати зарплати на підприємстві та яку відповідальність буде нести роботодавець у разі порушення встановлених строків її виплат — консультують фахівці редакції. Про нюанси нарахування індексації та відповідальність за несвоєчасне попередження при зменшенні окладу читайте тут, а відповідь на питання «Чи має право роботодавець зобов’язати працівників підписати угоду про нерозголошення комерційної таємниці і що робити, якщо співробітник відмовляється її підписувати» ви знайдете ось тут.

Інші новини. Мін'юст стверджує, що мораторій на проведення перевірок поширюється лише на ті перевірки, які проводять органи ДФС (а Державна регуляторна служба з цим не погоджується). ДФС припиняє реєструвати податкові накладні, які відправляються з поштових систем у зоні *.RU (платникам податків рекомендують зареєструвати поштову скриньку в українській або міжнародній поштовій системі). Тут податківці пишуть про те, що складання платником ПДВ податкових накладних з однаковими порядковими номерами, але з різними датами складання, не вважається помилкою, а ось тут, що витрати на таксі під час відрядження — це додаткове благо (якщо рішення про їх відшкодування прийме керівник підприємства).

Не забувайте своєчасно сплатити податки. Сьогодні ЄСВ з доходу за лютий 2016 року сплачують гірничі підприємства. У середу, 30 березня — останній день сплати ПДВ, акцизного податку та плати за землю за лютий, а наступного дня, 31 березня — ПДФО і військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу за лютий 2016 року, та розмаїтої рентної плати. І на цьому все; принаймні цього тижня.

До зустрічі через тиждень.
Ваш «Дебет-Кредит»

 


Сподобалась стаття?

Зареєструйтесь на сайті і раз на тиждень, зранку у понеділок, отримуйте на свою поштову скриньку листа від редакції із темою «Головне за тиждень».

Стисло і зрозуміло ми пишемо про найголовніше з того, що сталося минулого тижня і чого Вам очікувати у найближчі п`ять робочих днів. А, отже, Ви ніколи не пропустите усе дійсно найважливіше!

Зареєструватись і отримувати листи від редакції! 


 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»