• Посилання скопійовано

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 28 березня - 2 квітня

Що нас чекає 1 квітня, окрім нової податкової накладної; чергові консультації Держпраці, Мінсоцполітики і фахівців редакції; все для подання звітності за 1-й квартал; пенсії по-новому та інші новини. І, наостанок, красива цифра: вже 20 000 друзів у нашої фейсбук-сторінки. Приєднуйтесь!

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 28 березня - 2 квітня

Не тільки нова форма податкової накладної. Про те, що вона набирає чинності 1 квітня, ми говорили і нагадували тижні зо три (останній раз — тут, коли писали про нюанси оформлення розрахунків коригування). Але це не єдине нововведення, яке сталося 1 квітня! Наприклад, митні декларації оформлятимуться за оновленими класифікаторами. Або закінчився перехідний період для реєстрації акцизних накладних при реалізації пального. Або набрала чинності нова Інструкція з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення. Отже, ми зібрали в одній статті 10 важливих змін (податкових і не тільки), які набирають чинності у квітні 2016 року — читайте!

У Держпраці розказали про посадові інструкції. Вони складаються на підприємстві для працівників усіх посад, що зазначені в штатному розписі, а виняток можуть становити лише окремі керівники, правове положення яких визначено в Статуті. Докладніше про це читайте тут. Ще у Держпрації розказали, як виправити неправильний запис у трудовій книжці i внести змiни до трудової книжки. Нарешті, про нюанси оформлення трудових відносин та оплати праці сумісників фахівці відомства нагадують тут.

Пенсії тепер рахуватимуть по-новому. 29 березня Верховна Рада прийняла закон, який вносить зміни до порядку визначення заробітку для обчислення пенсії. Своїми словами переказати це складно, тому ось вам пряма цитата: «Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв». 31 березня закон було відправлено на підпис Президенту, тож тепер чекаємо.

Нові консультації від «Дебету-Кредиту». Як відобразити в обліку операцію продажу товарів нижче ціни придбання та як такі операції мають бути відображені у фінансовій та податковій звітності — читайте тут. Нюанси повернення надміру сплачених коштів з ПДВ, яким чином подати заяву для повернення помилково або надміру сплачених коштів з ПДВ та який порядок перерахунку таких коштів — тут. А окремі актуальні питання про Форму №1-ДФ було розглянуто ось тут.

Все для подання звітності за I квартал 2016 р. Редакція оновила тематичну сторінку, яка містить інформацію про всі нововведення і традиційні питання, пов'язані з черговою звітністю. Новини, бланки, довідники, актуальні консультації, а також тематичні добірки статей «Дебет-Кредиту» ви знайдете тут. А ще минулого тижня ми підготували довідник «Перевірки-2016»: усе необхідне, щоб не розгубитись і бути готовими до візиту контролюючих органів.

Інші новини. Оновлено Порядок обчислення стажу державної служби (він діє вже з 01 травня 2016 р.), Мінфін підготував чергові зміни до декларації з ПДВ (і це вже, якщо чесно, починає набридати), Фонд з ТВП розказав як заповнюється Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП (20-го квітня будемо подавати його за 1-й квартал), а у Мінсоцполітики надали консультацію щодо індексації зарплати в березні-квітні 2016 року — ось тут

Наостанок — важлива (для редакції) і просто красива цифра: у сторінки «Дебету-Кредиту» на Фейсбуці — вже 20 тисяч друзів. Ми дуже раді і дуже з цього пишаємось. Якщо ви один з цих двадцяти тисяч — щиро дякуємо за довіру. Але якщо ви зареєстровані у Facebook і дотепер не «лайкнули» нашу сторінку, саме час це зробити: ми подаємо там найважливішу інформацію, робимо це оперативно і людською мовою. Зрештою, така величезна кількість бухгалтерів просто не може помилятись :).

До зустрічі через тиждень.
Ваш «Дебет-Кредит»

 


Сподобалась стаття?

Зареєструйтесь на сайті і раз на тиждень, зранку у понеділок, отримуйте на свою поштову скриньку листа від редакції із темою «Головне за тиждень».

Стисло і зрозуміло ми пишемо про найголовніше з того, що сталося минулого тижня і чого Вам очікувати у найближчі п`ять робочих днів. А, отже, Ви ніколи не пропустите усе дійсно найважливіше!

Зареєструватись і отримувати листи від редакції! 


 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»