• Посилання скопійовано

Рада прийняла зміни до порядку визначення заробітку для обчислення пенсії

Для обчислення пенсії дозволять також враховувати заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв

Рада прийняла зміни до порядку визначення заробітку для обчислення пенсії

Сьогодні, 29 березня, Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії" (законопроект №3230).

У законопроекті передбачено абзац перший частини першої статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» викласти в такій редакції:

«1. Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв.»

При цьому наразі для обчислення пенсії до 1 січня 2016 року можна подавати, за бажанням пенсіонера, заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року.

Нагадуємо, що до набрання чинності закону про пенсійну реформу вимога стосовно подання довідки про заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року була обов'язковою, незалежно від бажання пенсіонера. Запропонований же законопроект продовжує можливість подавати для обчислення пенсії довідку про заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд по 30 червня 2000 року.

Підкреслимо, що з трибуни ВР була озвучена правка під стенограму, відповідно до якої положення цього закону поширюються на осіб, яким пенсії призначені, перераховані у період з 1 січня 2016 року до дня набрання чинності цим законом.

Закон було прийнято з техніко-юридичними правками.

Усі новини на тему >>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»