• Посилання скопійовано

Уточнено умови видачі банкам та небанківським фінустановам ліцензій на здійснення валютних операцій

З 12 вересня 2016 року банки зможуть здійснювати технічне переоформлення наявних у них генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій без зазначення у ліцензіях інформації про своє місцезнаходження

Уточнено умови видачі банкам та небанківським фінустановам ліцензій на здійснення валютних операцій

Зміна місцезнаходження банку чи  небанківської фінансової установи (НФУ)  також не потребуватиме  отримання нової генеральної ліцензії.

Окрім того, Національний банк доповнив перелік підстав для відмови банкам у наданні та відкликанні генеральних ліцензій. Так, регулятор має право відмовити банківській установі   в наданні генеральної ліцензії, зокрема у разі:

  •  застосування до банку заходів впливу або штрафних санкцій під час розгляду клопотання банку про надання генеральної ліцензії;
  •  визнання Національним банком структури власності банку непрозорою;
  • визнання банку проблемним.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку України №380 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Цією постановою внесені зміни до Положення про порядок надання банкам і філіям іноземних банків генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, затвердженого постановою Правління НБУ від 15.08.2011 р. №281. Також змінено Положення про порядок надання небанківським фінансовим установам, національному оператору поштового зв'язку генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, затвердженого постановою Правління НБУ від 09.08.2002 р. № 297.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»