• Посилання скопійовано

Нацбанк впорядкував застосування санкцій до російських компаній

Зокрема, банкам заборонено виконувати розрахункові документи клієнтів, зазначених у санкційних списках, які є ініціаторами переказу та до яких застосовані санкції

Нацбанк впорядкував застосування санкцій до російських компаній

Національний банк України упорядкував вимоги до роботи банків з особами, зазначеними у додатках до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" (введеного в дію Указом Президента України від 15.05.2017 р. № 133/2017).

Відповідні зміни передбачено постановою Правління НБУ від 01.06.2017 р. № 46 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року №654", яка набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Зокрема, банкам заборонено:

• виконувати розрахункові документи клієнтів, зазначених у санкційних списках, які є ініціаторами переказу та до яких застосовані санкції, зокрема, "зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань";

• ініціювати переказ коштів на рахунки осіб, зазначених у санкційних списках, до яких застосовані санкції, зокрема, "зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань" та/або на власні рахунки банку, відкриті в особах, до яких застосовані санкції, зокрема, "зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань", за винятком переказів коштів за операціями, які здійснюються для збільшення статутного капіталу банків України.

****

Читайте також:

Порошенко заборонив бухгалтерську програму 1С (а ще Яндекс, Вконтакте і Mail.Ru)

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»