• Посилання скопійовано

Нацбанк запровадив низку додаткових змін для запровадження ескроу рахунків

Національний банк України привів нормативно-правову базу у відповідність до змін, які відбулися останнім часом у законодавстві України, в тому числі для повноцінного запровадження рахунків умовного зберігання (ескроу)

 Нацбанк запровадив низку додаткових змін для запровадження ескроу рахунків

По-перше, змінами врегульовано порядок використання ескроу рахунків іноземними інвесторами при проведенні інвестиційної діяльності в Україні. Так, іноземним інвесторам надається право використовувати ескроу рахунки для здійснення будь-яких іноземних інвестицій в Україну (купівля/продаж нерухомості, корпоративних прав, цінних паперів  тощо).

По-друге, передбачено спрощений порядок купівлі іноземної валюти за операціями з повернення іноземних інвестицій у зв’язку з продажем іноземним інвестором акцій за процедурою «сквіз-аут».

По-третє, передбачена можливість надання уповноваженими банками експортних кредитів в іноземній валюті іноземним покупцям товарів українського походження. Діюча редакція нормативно-правової бази Національного банку передбачає вимогу щодо надання уповноваженим банком-кредитором зовнішніх кредитів в іноземній тільки іноземним банкам-позичальникам.

Вказані кроки закріплено Постановою НБУ від 28.12.2017 р. №147  "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яка набере чинності 30 грудня 2017 року

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»