• Посилання скопійовано

Нацбанк щомісячно повідомлятиме про застосовані заходи впливу із зазначенням назв банків-порушників

Нацбанк з грудня 2017 року розпочинає щомісячну публікацію інформації про застосовані до банків заходи впливу за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу, яка міститиме назву банку, застосовані до нього заходи впливу та короткий опис порушень, за які такі заходи впливу були застосовані

Нацбанк щомісячно повідомлятиме про застосовані заходи впливу із зазначенням назв банків-порушників

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Нагадаємо, регулярно інформувати громадськість про застосовані до банків заходи впливу за порушення ними законодавства у сфері фінансового моніторингу Національний банк почав ще у серпні 2016 року. Раніше такі дані мали статус інформації з обмеженим доступом. Проте постановою Правління НБУ від 25 серпня 2016 року вказаний гриф було знято щодо загальних відомостей про застосування заходів впливу. А з грудня 2017 року інформація стане ще більш розширеною.

Рішення про розширення обсягу інформації прийнято з урахуванням положень статті 60 Директиви (ЄС) 2015/849 від 20 травня 2015 року про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму (4-а Директива ЄС), а також підпункту «d» пункту 26 розділу «F» Меморандуму про економічну і фінансову політику, що є додатком до листа про наміри від 02 березня 2017 року, підписаного Президентом України, Прем’єр-міністром України, Міністром фінансів України та Головою НБУ.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»