• Посилання скопійовано

Якою буде інфляція у 2019 році? Прогнози Нацбанку

Рада Національного банку України ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу

Якою буде інфляція у 2019 році? Прогнози Нацбанку

«Урядовий кур’єр» розповідає, що Рада Нацбанку визначила кількісну ціль щодо інфляції ‒ 5% у середньостроковій перспективі. При цьому передбачається така орієнтовна поквартальна траєкторія приросту індексу споживчих цін у річному вимірі для досягнення відповідних кількісних цілей з інфляції: березень 2019 року – 5,75% ± 2 п.п., червень 2019 року – 5,5% ± 2 п.п., вересень 2019 року – 5,25% ± 2 п.п. З кінця грудня 2019 року формується ціль щодо інфляції – 5% ± 1 п.п.

Визначено, що НБУ продовжуватиме дотримуватися плаваючого курсоутворення, маючи на увазі, що монетарна політика не спрямовуватиметься на досягнення певного рівня або діапазону обмінного курсу. Зазначене не виключає можливості проведення НБУ валютних інтервенцій з метою:

  • накопичення міжнародних резервів;
  • згладжування різких змін обмінного курсу гривні, які не базуються на змінах фундаментальних чинників в економіці;
  • підтримання трансмісії ключової процентної ставки як основного інструменту монетарної політики.

Джерело: Урядовий кур'єр

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»