• Посилання скопійовано

Зі всіх документів Держказначейства приберуть згадку про код банку

Мінфін оприлюднив проект свого наказу для приведення окремих документів щодо роботи Держказначейства у відповідність до стандарту ІВАN

Зі всіх документів Держказначейства приберуть згадку про код банку

Мінфін оприлюднив проект свого наказу «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (завантажити).

Ним пропонується внести зміни до:

  1. Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженого наказом МФУ від 24.12.2012 р. №1407;
  2. Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів, затвердженого наказом МФУ від 22.12.2011 р. №1691;
  3. Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженому наказом МФУ від 22.06.2012 р. №758;
  4. Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом МФУ від 02.03.2012 р. №309.

Зміни вносять у зв’язку з запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку ІВАN (постанова НБУ від 28.12.2018 р. №162).

Зокрема, зі всіх додатків до перелічених порядків виключать реквізит «код банку». Це ще раз підтверджує, що з 1 листопада ми отримуємо нові рахунки для сплати податків та ЄСВ. Про це ми писали тут.

Поки що діють старі рахунки. Як заповнювати платіжні доручення у перехідний період, ми зазначали ось тут.

До того ж уточнено, що окремі видатки головних розпорядників (за окремими кодами бюджетної класифікації видатків, перелік яких погоджується відповідним головним розпорядником та Казначейством) незалежно від суми разового платежу здійснюються на підставі платіжних доручень. Тобто за наявності такого переліку здійснення видатків, якщо вони містять відомості, що становлять державну таємницю, проводиться без подання підтвердних документів.

У платіжному дорученні повинні бути заповнені всі реквізити, передбачені його формою. Реквізит «Призначення платежу» платіжного доручення заповнюється з урахуванням вимог нормативно-правових актів та повинен містити повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу:

  • код програмної класифікації видатків та кредитування,
  • код економічної класифікації видатків,
  • економічна сутність платежу,
  • номер і дата підтвердних та інших документів, на підставі яких здійснюються перерахування з урахуванням вимог законодавства України,
  • ПДВ або без ПДВ тощо.

При заповненні у Реєстраційній картці найменування розпорядника бюджетних коштів вищого рівня, розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів)/прізвища, ім’я, по батькові фізичної особи – підприємця, повної адреси використовуються великі та малі літери українського алфавіту відповідно до правопису.

Великі літери, використані в установчих документах та великі і малі літери, використані при заповненні даної інформації в Реєстраційній картці, вважаються тотожними.

Також доповнено, що Казначейство України має оприлюднювати інформацію з бази даних Єдиного реєстру щодо відомостей про розпорядників та одержувачів бюджетних коштів (крім інформації з обмеженим доступом) на офіційному веб-порталі Казначейства України та Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування та буде застосовуватися з 1 листопада 2019 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»