• Посилання скопійовано

Cкільки готівкової гривні перебуває в обігу у 2020 році?

Станом на 1 квітня 2020 року в готівковому обігу України перебувало готівки на суму 424,2 млрд грн, що дещо менше, ніж на початку року (425 млрд грн)

Cкільки готівкової гривні перебуває в обігу у 2020 році?

Нацбанк на своїй сторінці у Facebook розповідає, що на 01 квітня 2020 року у готівковому обігу України перебувало готівки на суму 424,2 млрд грн, зокрема банкнот – 421,4 млрд грн (2,8 млрд штук) та монет – 2,7 млрд грн (13,4 млрд штук).

Ситуація, що склалася у зв’язку поширенням короновірусу та обмеження, введені для боротьби з ним у березні, вплинули на стан готівкового обігу у першому кварталі 2020 року. За перші три місяці цього року готівка в обігу скоротилася на 0,8 млрд грн (на 0,2%) у порівнянні з її зменшенням на 6,2% (або на 24,7 млрд грн) за аналогічний період минулого року.

Відтак, на одного українця припадало 67 банкнот, а розмінних та обігових монет, які є засобом платежу, – 184. На початку року – 70 банкнот та 182 монети відповідно.

Наголосимо, що банки мають достатньо готівкових коштів, щоб задовольнити потреби клієнтів як безпосередньо у касах відділень, так і у банкоматах. Банки постійно здійснюють підкріплення банкоматів та відділень готівкою, щоб клієнти завжди за нагальної потреби могли зняти необхідні їм кошти.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»