• Посилання скопійовано

Банки знизили депозитні ставки

Ставки за депозитами для населення впали до 10%

Банки знизили депозитні ставки

«РБК-Україна» розповідає, що у травні 2020 року середні процентні ставки банків за новими депозитами у гривні для населення склали 10,8% річних. Це на 0,6 в. п. нижче, ніж у травні (11,4%).

Про це свідчать оперативні дані Національного банку України.

За даними НБУ, ставки за новими депозитами для населення у валюті за червень знизилися з 1,9% до 1,7%.

У червні 2020 року ставки за гривневими депозитами для підприємств знизилися з 6,1% до 5,2% річних, а по валютних – без змін – 1,8% річних.

Депозитний портфель банків у червні виріс на 1,5% до 1 182 млрд грн, в т. ч. населення виріс на 1,3% – до 619 млрд грн, підприємств зріс на 2,4% до 541 млрд грн.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»