• Посилання скопійовано

З 1 лютого підключення до системи BankID стане платним

У Системі BankID НБУ запроваджуються тарифи для її учасників

З 1 лютого підключення до системи BankID стане платним

У Системі BankID НБУ з 01 лютого 2022 року запроваджуються тарифи на послуги, що надаються абонентам системи, зокрема за підключення та користування нею. Про це повідомляє НБУ.

Попит на підключення до Системи BankID НБУ нових організацій, які надають громадянам України свої послуги віддалено, постійно зростає. Зважаючи на це, упровадження тарифів на послуги для абонентів системи, дасть змогу Національному банку продовжувати розвивати функціонал системи і водночас покривати витрати на її супроводження.

Так будуть запроваджені тарифи на послуги Національного банку1:

  • підключення до системи абонента – 2 500 грн;
  • підключення до системи додаткового абонентського вузла – 2 000 грн;
  • супроводження підключеного до системи абонента – 600 грн щомісяця;
  • оброблення системою кожного успішного підтвердження електронної дистанційної ідентифікації між абонентом-ідентифікатором та абонентом – надавачем послуг (платником за цією послугою є абонент – надавач послуг) – 0,10 грн.

Ці тарифи встановлюються Національним банком лише для учасників Системи BankID НБУ – банків та інших компаній, що надають комерційні послуги (тобто тарифи не стосуються користувачів – фізичних осіб). Водночас Національний банк залишає безоплатними послуги для абонентів, які приєднались у статусі абонента – надавача послуг виключно для надання некомерційних послуг.

Також абоненти, які приєдналися до Публічної пропозиції Національного банку на укладення договору приєднання до Системи BankID НБУ у статусі абонента – надавача послуг та/або абонента-ідентифікатора до 01 лютого 2022 року, оплату за послугу підключення до системи у відповідному статусі не здійснюватимуть.

Такі норми містить постанова Правління Національного банку України від 12.01.2022 року № 2 "Про затвердження Змін до Тарифів на організаційні послуги та інші види послуг (операцій), що надаються (здійснюються) Національним банком України", яка набирає чинності з 01 лютого 2022 року.

Довідково

Сьогодні Система BankID НБУ налічує 134 абоненти: 39 банків-ідентифікаторів та 95 учасників – надавачів послуг.

З детальною інформацією про Систему BankID НБУ та умовами приєднання до неї можна ознайомитися за посиланням.

1 Тарифи зазначено без урахування ПДВ. Послуги підлягають оподаткуванню ПДВ.

***

А найбільша спільнота бухгалтерів в Україні – у нашій групі на Facebook

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»