• Посилання скопійовано

Майже 1 млрд грн кредитів видали банки аграріям під час першого місяця війни

У березні найбільші державні українські банки надали 1 млрд грн кредитів аграріям

Майже 1 млрд грн кредитів видали банки аграріям під час першого місяця війни

Опендатабот розповідає, що на суму у майже 1 млрд грн в березні видали кредитів аграріям чотири найбільші державні українські банки: АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «ОЩАДБАНК»АТ «УКРЕКСІМБАНК» та АБ «УКРГАЗБАНК».

Загалом від початку року аграрії прокредитувалися на суму у понад 3 млрд грн.

Наталя Буткова-Вітвицька, директор департаменту мікро-малого та середнього бізнесу Ощадбанку:

«Кредитування під час війни – це завжди щось екстраординарне. Події навкруги карколомно змінюються, прорахувати всі ризики дуже складно Але Ощадбанк продовжує надавати фінансову підтримку, насамперед концентруючись на кредитах сільськогосподарським підприємствам. Зараз триває посівна кампанія, й саме від аграріїв залежить продовольча безпека країни та наше майбутнє».

Олег Серга, PR-директор Приватбанку

«Кредитування агросектору та проведення посівної критично важливе для України. Тому ми першими включилися до пільгового кредитування аграріїв. Приватбанк не кредитує великі холдинги, але підтримує малі та середні фермерські господарства – від 100 га.

Наразі зробили все, щоб подати заявку та отримати фінансування було просто онлайн, без зайвої бюрократії. Підтримка держави портфельними гарантіями дає можливість банкам надати в повному обсязі недостатнє для агросектору фінансування на проведення посівної – там, де це можливо навіть в умовах воєнного часу».

Програми для аграріїв: Приватбанк, ОщадбанкУкрексім та Укргазбанк.

Інші банки, що також кредитують агробізнес у поточній ситуації, також можуть поділитися даними – напишіть нам на пошту: mail@opendatabot.com.

Назва банкуСічень, млн грнЛютий, млн грнБерезень, млн грн
АТ «ПриватБанк» 205 178 643
АТ «ОЩАДБАНК» 179 273 132
АБ «УКРГАЗБАНК» 708 573 118
АТ «Укрексімбанк» 76 56 12
Загалом: 1168 1080 905

Джерело: Опендатабот

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»