• Посилання скопійовано

НБУ заперечує можливі заходи впливу до міжнародних банків, що продовжують діяльність у рф

У Нацбанку спростовують інформацію про нібито існування певного листа з попередженням про можливе застосування заходів впливу до українських банків, які належать міжнародним фінансовим групам, що продовжують працювати у рф

НБУ заперечує можливі заходи впливу до міжнародних банків, що продовжують діяльність у рф

У НБУ спостерігають поширення недостовірної інформації щодо існування певного листа Національного банку України з попередженням про можливе застосування заходів впливу до українських банків, які належать міжнародним фінансовим групам, що продовжують працювати в рф.

Ця інформація не відповідає дійсності, - наголошують у Нацбанку.

НБУ неодноразово офіційно заявляв про свою позицію щодо цього питання:

  • міжнародні фінансові групи мають піти з ринку рф;
  • метою дій НБУ в цьому напрямі є послаблення агресора;
  • регулятор цінує роботу банків України, які є «дочками» міжнародних фінансових груп, вважають їх важливими учасниками українського банківського ринку, бачить їхню патріотичну позицію та внесок у спільну Перемогу.

Нацбанк веде регулярний відкритий діалог із керівниками українських «дочок» міжнародних фінансових груп. «Маємо розуміння нашої позиції та готовність разом апелювати до рішень штаб-квартир із метою прискорення виходу міжнародних фінансових груп з російського ринку», - йдеться у повідомленні.

Дотичність поважних європейських компаній до економіки країни-терориста, на думку НБУ, є отруйною. Неможливо втримати свій бізнес на глобальному рівні, фінансуючи руйнування міжнародного права і підтримуючи податками державу – спонсора тероризму. Це принципова позиція НБУ, керівництва Української держави і наших міжнародних партнерів.

У поширенні такої недостовірної інформації Нацбанк бачить умисну спробу зміни акцентів на «санкції» щодо українських банків.

«Підкреслюємо, мандат НБУ – забезпечення фінансової стабільності, а отже, наші кроки спрямовані на підтримання стабільної діяльності банків в Україні та стимулювання прийняття рішень на рівні штаб-квартир міжнародних груп щодо припинення роботи в рф», - НБУ.

Автор: Волос Наталія

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»