• Посилання скопійовано

НБУ напрацював вимоги щодо розкриття інформації для страховиків

Нацбанк пропонує до обговорення вимоги щодо розкриття інформації на власних вебсайтах страховиків та страхових посередників. Зокрема, наводитимуться дані про черговість задоволення вимог споживачів за договорами страхування

НБУ напрацював вимоги щодо розкриття інформації для страховиків

Національний банк України розробив та пропонує до обговорення вимоги щодо розкриття інформації та розміщення інформаційного документа про стандартний страховий продукт на вебсайтах страховиків та страхових посередників. 

Такий крок спрямований на забезпечення отримання споживачем інформації, необхідної для прийняття виваженого рішення щодо вибору страховика та страхового продукту, а також запобігання недоброчесній практиці ненадання або надання неповної інформації про страховика та страховий продукт перед укладенням договору страхування. 

Для цього Національний банк опублікував проєкт постанови «Про затвердження Положення про розкриття інформації та розміщення інформаційного документа про стандартний страховий продукт на вебсайтах страховиків та страхових посередників». У проєкті передбачено низку вимог стосовно розкриття споживачеві інформації про страховика та страховий продукт та розміщення інформаційного документа про стандартний страховий продукт на власному вебсайті страховика та страхового посередника (за наявності в нього власного вебсайту). А саме:  

  • розміщення на вебсайті страховика інформації про черговість задоволення вимог споживачів за договорами страхування, які можуть виникнути в разі визнання страховика банкрутом; 
  • розміщення на вебсайті страховика та страхового посередника інформації про основні умови страхового продукту, включаючи особливості розкриття такої інформації за класами страхування життя; 
  • розміщення інформації про страховий продукт поряд за кожною програмою страхування, якщо страховим продуктом перебачено дві або більше програм страхування; 
  • вимоги до форми і змісту інформаційного документа про стандартний страховий продукт, що розміщується на вебсайті страховика як окремий документ (файл) у форматі pdf та на вебсайті страхового посередника у формі посилання на таку інформацію.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланнями:  

Публічне обговорення проєкту постанови триватиме упродовж одного місяця. Національний банк приймає зауваження та пропозиції до проєкту до 11 вересня 2023 року (включно) на електронну адресу: Consumer.Protection@bank.gov.ua.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»