• Посилання скопійовано

Визначено спосіб, розмір та умови надання Фондом гарантування вкладів фізичних осіб фінансової підтримки

Рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 12.07.2012 р. №8 «Про затвердження Положення про спосіб, розмір та умови надання Фондом гарантування вкладів фізичних осіб фінансової підтримки»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі — Фонд) рішенням від 12.07.2012 №8 затвердив Положення про спосіб, розмір та умови надання Фондом гарантування вкладів фізичних осіб фінансової підтримки, яким визначається порядок дій Фонду щодо надання фінансової підтримки приймаючому банку* у разі затвердження виконавчою дирекцією Фонду плану врегулювання неплатоспроможного банку шляхом:
ліквідації банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов’язань на користь приймаючого банку;
відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією;
створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку.
_____________
* Приймаючий банк — банк, який не належить до категорії проблемного або неплатоспроможного та який у процесі виведення неплатоспроможного банку з ринку приймає від неплатоспроможного банку активи та зобов’язання.
Так, фінансова підтримка з боку Фонду приймаючому банку може надаватися шляхом:
надання позики;
надання поворотної або безповоротної фінансової допомоги;
видачі гарантії;
надання коштів на умовах субординованого боргу приймаючому банку або банку, до якого приєднується (з яким зливається) перехідний банк.
За гарантією Фонду на відшкодування збитків за переданими активами Фонд компенсує приймаючому банку різницю між вартістю переданих активів неплатоспроможного банку та сумою їх відшкодування (повернення основної суми та процентів за кредитом, реалізація предмета застави; реалізація активу тощо), що може виникнути внаслідок зміни оцінки якості переданих активів.
Розмір фінансової підтримки приймаючому банку ґрунтується на результатах аналізу найменш витратного для Фонду способу виведення банку з ринку, визначеного планом врегулювання, і не може перевищувати суму переданих приймаючому банку зобов’язань перед вкладниками у межах сум гарантованого відшкодування коштів за вкладами та усіх потенційних адміністративних витрат Фонду із здійснення відшкодування, зменшену на вартість переданих приймаючому банку активів відповідно до розрахунків Фонду.
Рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції 08.08.2012 р. за №1339/21651 та набирає чинності з 22.09.2012 р.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь