• Посилання скопійовано

Фонд гарантування внесків оновив положення про порядок інформування вкладників

Рішення Виконавчої дирекції Фонду гарантування внесків фізосіб від 23.07.2012 р. №10

Нове положення про порядок інформування вкладників про систему гарантування внесків фізосіб почне діяти 22.09.2012 р.
Виконавча дирекція фонду гарантування внесків рішенням від 23.07.2012 р. №10 затвердила Положення про порядок інформування вкладників про систему гарантування внесків фізосіб.
Основною метою положення є сприяння підвищенню рівня інформованості вкладників про систему гарантування внесків фізосіб, посилення довіри до банківської системи України та забезпечення дотримання прав фізосіб на інформацію у сфері гарантування внесків фізосіб шляхом забезпечення наявності, доступності та достовірності відповідної інформації. Вимоги цього Положення поширюються на всіх учасників Фонду гарантування внесків фізосіб.
Згідно з положенням, фонд двічі на рік, станом на 1 січня та 1 липня, публікує у газетах «Урядовий кур'єр» та «Голос України» перелік учасників фонду за формою, наведеною у додатку 1 до положення. Своєю чергою, список учасників фонду повинен бути опублікований не пізніше ніж через один місяць після настання відповідних термінів. Список учасників фонду також розміщується на офіційній сторінці фонду в мережі Інтернет.
Фонд додатково публікує у газетах «Урядовий кур'єр» та «Голос України» інформацію про зміни у переліку учасників фонду не пізніше ніж через 14 днів після внесення відповідних змін до реєстру учасників Фонду.
Рішення адміністративної ради Фонду гарантування внесків фізосіб від 14 листопада 2002 р. №14 «Про затвердження Положення про порядок інформування вкладників про систему гарантування внесків фізосіб в Україні» втратило чинність.
Рішення №10 набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом «Про систему гарантування внесків фізосіб», а саме 22.09.2012 р.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»