• Посилання скопійовано

Банкіри хочуть запровадити новий вид депозитів

Банки розглядають можливість запровадити депозити, з яких не можна було б достроково знімати кошти. Проте як компенсатор пропонують встановлювати підвищену ставку за такими вкладами

У законодавстві слід передбачити існування такого виду депозитів, з яких вкладникам не можна було б достроково знімати кошти. Таку думку у коментарях ZN.UA висловив заступник голови правління «Ощадбанку» Антон Тютюн.
«Як наслідок, банки встановлювали б більш високі процентні ставки, -- каже фінансист. -- Це дало б і клієнтам, і банкам додатковий вибір у збереженні коштів».
Разом з тим, кажучи про гіпотетичний перегляд правил дострокового зняття депозитів, аналітик «Укрсоцбанку» Оксана Брусенська наголошує, що не можна застосовувати заходи, які відлякують вкладників, без додаткових стимулюючих заходів.
«Банки і так використовують інструменти можливого дострокового зняття депозиту, які визначаються договором. Вони дозволяють як банку планувати (свою роботу. -- Ред..), так і клієнтові, не відлякуючи тим самим останнього», -- вважає фахівець.
Нагадаємо, що наприкінці серпня адміністративна рада Фонду гарантування вкладів прийняла рішення про збільшення розміру максимальної гарантованої суми відшкодування за вкладами у збанкрутілих банках з 150 тис. грн до 200 тис. грн.

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»