• Посилання скопійовано

Нацбанк зменшить відповідальність за банківські помилки

Регулятор банківського ринку скорочує кількість випадків, коли банки нестимуть відповідальність за допущені помилки

Нацбанк скоротить кількість випадків щодо визнання банківської звітності недостовірною. У проекті змін до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків зазначено, що звітність банків буде визнано недостовірною, якщо вона містить помилки в ідентифікаційних даних або у віднесенні осіб до переліку інсайдерів банку, що впливають на величину економічних нормативів, лімітів відкритої валютної позиції, а їх виправлення призведе до невиконання хоча б одного з цих показників.
Як пише «КоммерсантЪ-Украина», тепер будь-яка помилка під час роботи з цією інформацією призводить до визнання звітності недостовірною. Надання банком недійсної звітності тягне за собою санкції з боку НБУ: підвищення резервів на покриття можливих збитків за кредитами, обмеження або зупинення проведення операцій з високим рівнем ризику, усунення посадових осіб і штрафи на суму від 0,01% статутного капіталу.
Крім того, планується дозволити банкам не реєструвати у НБУ залучення коштів на умовах субординованого боргу від нерезидента. Проте це стосуватиметься тільки депозитів в іноземній валюті.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»