• Посилання скопійовано

Депутати схвалюють запровадження обмежень на розрахунок готівкою

Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики рекомендує парламенту прийняти у другому читанні і загалом законопроект про функціонування платіжних систем та розвиток безготівкових розрахунків.

Запропоновані законопроектом №10656 зміни, вважають народні депутати, після ухвалення дозволять удосконалити правові основи у сфері безготівкових розрахунків, запровадити єдиний підхід до держрегулювання діяльності платіжних систем в Україні, створених як банками, так і небанківськими установами.
На засіданні Комітету наголошувалося також, що будуть створені умови, які сприяють збільшенню частки безготівкових розрахунків та зменшенню витрат держави і бізнесу на підтримку готівкового обігу. Реалізація положень проекту підвищить і рівень економічної безпеки країни та громадян — користувачів платіжних систем. Це матиме додатковий позитивний вплив на розвиток економіки держави, підвищення конкурентоспроможності суб'єктів господарювання та фінансового сектора, вважають депутати.
Нагадаємо, проектом пропонується: визначити порядок ведення Національним банком України реєстру платіжних систем та систем розрахунків в Україні; врегулювати порядок випуску та використання електронних грошей; надати Державній податковій службі право здійснювати контроль за дотриманням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги) і вимог щодо забезпечення суб'єктами господарювання можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів.

За інформацією прес-служби ВР.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»