• Посилання скопійовано

Грошей Фонду гарантування вкладів не вистачить для того, щоб виплатити вкладникам навіть одного великого банку

“Грошей, які знаходяться в Фонді гарантування вкладів, не вистачить для того, щоб виплатити вкладникам навіть одного великого банку

Таку думку висловив голова правління ТАСкомбанку Володимир Дубей.

«Кожна людина, розміщуючи депозит, повинна розуміти, що вона у будь-якому випадку ризикує. Далі вона повинна обрати ступінь ризику. Ступінь ризику, перш за все, визначається надійністю конкретної банківської установи, – підкреслив голова правління ТАСкомбанку Володимир Дубєй. – Якщо клієнт обирає надійний банк, то його ризики пов’язані з тим, що йому доведеться звертатися до Фонду гарантування вкладів, стають меншими. Але там і відсоткова ставка нижче”, – зазначив він.

За його словами, помилково думати, що високі процентні ставки банк платить лише тому, що він більш успішний на ринку і може розмістити депозити в якісь надприбуткові операції. Це глибока помилка. Тому що, як правило, той банк, який платить найвищі ставки, якраз є не найнадійнішим. Якщо банк вкладає в надійні кредити і робить зважені інвестиції, то там не може бути високої ціни. А ось ризиковані спекулятивні угоди дозволяють отримати більш високий прибуток, але і несуть в собі дуже серйозні ризики неповернень.

“Що стосується Фонду гарантування вкладів, будь-яка розсудлива людина розуміє, що тих грошей, які знаходяться в цьому Фонді, не вистачить для того, щоб виплатити вкладникам навіть одного великого банку, якщо він збанкрутує. Тому я б найменше розраховував на те, що держава компенсує всі витрати, пов’язані з неправильним розміщенням коштів. Завжди треба пам’ятати одне золоте правило, що при розміщенні коштів у банку всі ризики несе та людина, яка приймає рішення вкласти гроші в цю установу”, – сказав Дубей.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»