• Посилання скопійовано

Нова редакція ведення реєстру учасників Фонду гарантування вкладів фізосіб

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виклав у новій редакції Положення про порядок ведення реєстру учасників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

Нова редакція ведення реєстру учасників Фонду гарантування вкладів фізосіб

Дія Положення поширюється на всі банки України, крім публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" (до прийняття відповідного закону щодо участі такого банку у Фонді) та санаційного банку, створеного до набрання чинності Законом "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб". 

Зокрема, передбачено, що Фонд уносить інформацію про банк до реєстру та здійснює оформлення свідоцтва учасника Фонду, яке видається Голові правління банку (ради директорів) або уповноваженій ним особі на підставі належним чином оформленої довіреності протягом 7 робочих днів з дня отримання заяви на отримання свідоцтва учасника Фонду. 

У разі прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію учасника Фонду такий учасник виключається з реєстру за рішенням виконавчої дирекції Фонду та протягом семи робочих днів повертає до Фонду Свідоцтво.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»