• Посилання скопійовано

Для обміну пошкоджених банкнот необхідно звертатись до територіальних управлінь Нацбанку

НБУ розглянув Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України

Для обміну пошкоджених банкнот необхідно звертатись до територіальних управлінь Нацбанку

Нацбанк роз'яснив питання щодо визначення банком банкнот, забруднених хімічними та радіоактивними речовинами, будь-якими токсичними органічними субстанціями, що впливають або за певних умов можуть негативно впливати на здоров'я людини.

Так, Нацбанк зазначив, що дана вимога стосується банкнот, які були забруднені внаслідок техногенних аварій (хімічного, радіоактивного характеру тощо) на промислових та інших об'єктах, та банкнот, забруднених токсичними органічними продуктами біологічного походження (екскременти, останки померлих тощо), що впливають або за певних умов можуть негативно впливати на здоров'я людини.

Пред'явник зазначених пошкоджених банкнот має повідомити про ситуацію, унаслідок якої сталося відповідне забруднення, особливо, у випадках наявності на банкнотах, що пред'являються до обміну явних візуальних та органолептичних ознак забруднення.

У даному пункті не йдеться про необхідність проведення обов'язкового поаркушного приборного контролю банкнот на наявність радіоактивних, хімічних, біологічних забруднень тощо.

Крім того, для обміну таких банкнот фізичні та юридичні особи зобов'язані звертатися безпосередньо до територіальних управлінь Нацбанку (Лист НБУ від 17.12.2013 № 67-008/28340).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»