• Посилання скопійовано

Нацбанк про надання кредитів банкам для збереження їх ліквідності

НБУ надав роз'яснення окремим положенням про надання кредитів банкам України для збереження їх ліквідності

Нацбанк про надання кредитів банкам для збереження їх ліквідності

Нацбанк нагадав, що банк в пакеті документів для отримання кредиту для збереження їх ліквідності подає письмове запевнення, підписане головою правління та головою спостережної ради, що забезпечення за кредитом відповідає вимогам нормативно-правового акта Нацбанку з питань формування та використання резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями та вимогам, визначеним Положенням про надання Національним банком України кредитів банкам України для збереження їх ліквідності. 

У вищевказаному письмовому запевненні має бути зазначено, що забезпечення за кредитом для збереження ліквідності банку, включене до реєстру укладених банком-позичальником кредитних договорів з юридичними та фізичними особами, що пропонуються в забезпечення Нацбанку, не містить кредитних договорів, що укладені з інсайдерами банку (Лист НБУ від 04.03.2014 р. №40-111/8746).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»