• Посилання скопійовано

Порядок зміни процентної ставки має бути зазначено в кредитному договорі

Роз'яснено питання застосування окремих норм Положення про надання Нацбанком кредитів банкам для збереження їх ліквідності

Порядок зміни процентної ставки має бути зазначено в кредитному договорі

Нацбанк зазначив, що якщо банком отримано від позичальника кошти в інвалюті в погашення заборгованості за кредитом, майнові права за яким надані Нацбанку в забезпечення, банк перераховує Нацбанку кошти у сумі, визначеній Положенням про надання НБУ кредитів банкам України для збереження їх ліквідності, за офіційним курсом гривні до інвалюти на дату здійснення перерахування.

Крім цього, Нацбанк нагадав, що процентна ставка за кредитом для збереження ліквідності банку встановлюється на рівні потрійної облікової ставки НБУ. У зв'язку з цим, її розмір підлягає зміні у разі зміни розміру облікової ставки НБУ.

Порядок зміни процентної ставки має бути зазначено в кредитному договорі (Лист НБУ від 04.04.2014 Р. №40-111/14552).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»