• Посилання скопійовано

НБУ встановив порядок формування резервів проблемними банками

Національний банк України вживає додаткових заходів з підтримання ліквідності та платоспроможності проблемних банків

НБУ встановив порядок формування резервів проблемними банками

Національний банк України оптимізував заходи, пов’язані зі скасуванням вимоги щодо формування обов’язкових резервів на окремому рахунку в Національному банку України, передбачені постановою Правління Національного банку України від 08.08.2014 № 480.

Так для окремої категорії банків збережено вимогу щодо формування обов’язкових резервів на окремому рахунку. Такі заходи провадяться з метою збереження додаткових джерел підтримання ліквідності та платоспроможності банків, які перебувають під підвищеною увагою Національного банку України.

Зокрема, йдеться про банки, що віднесені до категорії проблемних, а також ті, які мають заборгованість за кредитами перед Національним банком України та до яких застосовано процедуру особливого режиму контролю шляхом призначення куратора банку.

Вищезазначені заходи передбачені прийнятою 18 серпня цього року постановою Правління Національного банку України № 500 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 19 вересня 2013 року № 371" (зі змінами).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»