• Посилання скопійовано

Нацбанк пом'якшив вимоги до банків через ситуацію в країні

Нацбанк вирішив тимчасово не застосовувати штрафних санкцій до банків за порушення економічних нормативів, нормативів лімітів загальної відкритої валютної позиції через ситуацію в Криму, воєнні дії в Донецькій та Луганській областях і обвал курсу гривні

Нацбанк пом'якшив вимоги до банків через ситуацію в країні

Правління НБУ 26 серпня 2014 року прийняло постанову № 529 "Про окремі питання діяльності банків".

Постанова розроблена з метою зменшення впливу на діяльність банківської системи обставин, що спричинені тимчасовою окупацією території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, запровадженням надзвичайного режиму роботи банківської системи на території Донецької та Луганської областей та девальвацією національної валюти, наслідками чого стали, зокрема, порушення економічних нормативів, збільшення обсягу негативно класифікованих активів та розміру сформованих резервів для відшкодування можливих втрат за ними, збиткова діяльність банків.

Для банків, показники яких погіршились внаслідок зазначених вище причин, Постановою встановлено певні обмеження щодо здійснення окремих операцій, які можуть наразити їх на додаткові ризики, та вимогу розробити і надати Нацбанку детальні плани заходів щодо усунення негативних наслідків.

Прийняття Постанови, на думку НБУ, сприятиме підвищенню рівня захисту інтересів вкладників та кредиторів.

Постанова набирає чинності з дня опублікування та діє до 01 січня 2015 року

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»