• Посилання скопійовано

НБУ вимагає від банків вчасно перераховувати кошти в казначейство

Нацбанк звернувся до банків з проханням проаналізувати організацію своєї роботи в частині своєчасного переказу коштів на рахунки органів Держказначейства

НБУ вимагає від банків вчасно перераховувати кошти в казначейство

Податки і збори (обов'язкові платежі)  визнаються зарахованими до державного і місцевих бюджетів з дня зарахування їх на єдиний казначейський рахунок. Відповідно до ст. 8 Закону "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, або в документі на переказ готівки, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження.

Відправлення банками платежів наприкінці роботи СЕП наражає на ризик порушення строків сплати податків та зборів (обов'язкових платежів) до державного і місцевих бюджетів та виникнення конфлікту інтересів з клієнтами.

У зв'язку з цим, Нацбанк у листі від 24.02.2015 р. № 53-03005/11949 звернувся до банків України з проханням проаналізувати організацію своєї роботи в частині своєчасного переказу коштів на рахунки органів Держказначейства, а також провести відповідну роз'яснювальну роботу з клієнтами з метою забезпечення рівномірного виконання платежів через СЕП протягом часу роботи цієї системи.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»